Functii ale camerei la Iphone 11

Apple a lansat anul trecut seria 11, adica Iphone 11, Iphone 11 Pro si Iphone 11 Pro Max si toate cele 3 modele au unele dintre cele mai bune camere, au functii noi ale camerei precum Deep Fusion, un mod de noapte, functie potrivita pentru a realiza fotografii in conditii slabe de iluminare. Iphone 11 are 2 camere de spate, iar Iphone 11 Pro si Pro Max au 3. Nu este dificil sa faci poze folosind aceste functii noi, doar ca unele trebuiesc explicate pentru a sti cum sa le folosesti, iar in randurile de mai jos voi explica cum se folosesc aceste noi functii ale camerei. 

Atunci cand vrei sa faci o poza de grup si sa setezi cronometrul, este destul de greu de gasit, pentru ca Apple a mutat cronometrul si filtrele din cauza ca ele nu sunt atat de folosite. Pentru a vedea toate comutarile, trebuie sa atingi sageata care se afla in partea de sus a ecranului. Sageata va arata comutarile, adica blit, fotografii live, cronometrul, filtre, raport de aspect. Pentru a le ascunde, apasa din nou butonul. 

Toate 3 modelele au o camera cu unghi ultra-larg care realizeaza poze foarte bune. Dar este o caractersitica pe care aceasta camera o permite, ci anume marirea pozei pe care ai facut-o cu lentilele largi sau cu teleobiectivele. Deci, daca faci o poza de grup si cineva nu a incaput in poza, poti sa mergi la Fotografii, sa utilizezi instrumentul de decupare pentru a mari poza si sa aduci acea persoana in cadru. Trebuie sa intri la Setari- Camera foto, apoi derulezi pana cand apare Captura foto in afara cadrului.. 

Deep Fusion este o noua caracteristica ce nu poate fi accesata prea usor. Iphone-ul 11 va face poza cu noile tehnologii in mod implicit, dar doar daca ai Photo Capture dezactivat. Daca este activat, telefonul va face poze pe care pe poti miscora, iar Deep Fusion nu va functiona. Mai trebuie sa te asiguri ca faci poza cu aparatul de 1x standard pentru ca Deep Fusion sa functioneze. 

Pictograma modului de noapte (o luna cu cateva linii) va aparea langa sageata atunci cand se detecteaza insuficienta lumina. Daca este galben inseamna ca modul este activat. Va afisa o durata de timp, aproape 1 secunda, adica durata pentru a se realiza fotografia si trebuie sa stai nemiscat. 

Pentru a face o poza in care sa surprinzi ceva mai in departare, trebuie sa atingi optiunea de zoom fie pe 0,5x, fie pe 2x, iar fotografiile vor iesi clare. 

Asadar, daca ti-ai cumparat recent un Iphone 11 si nu sti cum sa accesezi noile caractersitici ale camerei, explicatiile de mai sus iti vor fi de ajutor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *